Nyt ne on sitten alkaneet... nimittäin Keiran juoksut!! Jännityksellä täällä siis odotellaan tulevaa Tanskan reissua ja sen saldoa. :) Kyllä tuo tyttö on aika kalenterin tarkka... ei taas 7kk väli monella päivällä heittänyt!

Ranskan reissu oli ja meni, ja juhannuskin tässä ehti ohi hujahtaa. Vietettiin juhannusta ihan kotosalla muutaman kaverin kanssa. Koirat tykkäsi kovasti kun oli paljon rapsuttajia ja leikittäjiä. Mutka on suhtautunut oikein kivasti kaikkiin ihmisiin ketä täällä on tähän mennessä käynyt! Eipä tuo neiti tunnu jännittävän mitään... kaikkiin juttuihin mennään täyttää päätä mukaan. Yksinoloa on neito pari kertaa protestoinut, ensin repimällä lakanan ja eilen nylkemällä oman tyynynsä atomeiksi! :D Ollaan siis toistaiseksi ainakin varmuuden vuoksi eristetty Mutka makuuhuoneeseen aina kun koirat ovat yksin kotona... ja parkuhan siitä aina hetkeksi tulee kun jätetään portin taa, mutta äkkiä tuo yleensä rauhoittuu aloilleen.
Muuten tuo otus on kyllä oikein helppo kotieläjä, ei ole kamalasti tarvinut komennella eikä kieltää mistään. Yöt nukutaan rauhassa ja maltetaan odotella pihalle pääsyä mamman herättyä. :) Kyllä kesäpennut on niin kivoja... sisäsiistiksi opettaminen on ollut todella helppoa, ja varsinkin kun neiti jo tullessaan hanskasi homman ihan kivasti.
Ensi viikolla sitten siirrytään "vakavampiin" hommiin... yritän tässä muistista kaivella, että mites niitä tokoliikkeitä pitikään opettaa. :) Naksutinkoulutukseen olen yrittänyt tässä perehtyä... saa nähdä josko niistä jotakin juttuja ottaisin käyttöön. Ainakin naksuttimen ääni tuntuu neitiä kiinnostavan kovasti.

--

Keira's season has started, again by only two days' "mistake" from her 7 months' cycle. :) So, soon she'll meet her groom Lego in Denmark and the exciting time of waiting puppy news starts...

Our newcomer, little Mutka has settled down sooo well.  After a couple of weeks' of familiarizing, we'll soon start to do some more "serious" stuff... I just feel it's been such a long time when I did this stuff with Keira, so I really need to remind myself e.g. about the useful tips for teaching obedience to a puppy. :)