Keiran kanssa koe lähestyy, ja olen sekä luottavaisin että myös kauhunsekaisin mielin... luottavainen siis kaiken muun kuin sen luoksetulon suhteen!! Maanantain kilpailunomaisen treenin jälkeen olen vähän yrittänyt teemoittaa noita treenejä silleen, että kerrataan aina yhdellä kertaa 2-3 liikettä. Seuraamisessa ottaa nyt hyvin kontaktia alusta asti, ja oon nyt tarkoituksella tehnyt treeneissä ilman mitään välipalkkoja aika pitkiä seuraamisia... ja tässä ollaan siis menty selkeesti eteenpäin!
Luoksetulossa olen nyt värvännyt jo Samponkin mukaan. :) Eilen juoksutettiin Keiraa meidän kahden väliä, ja molemmissa päissä aina vetoleikkiä palkaksi. Tänään sitten Sampo piteli Keiraa hihnassa ja mie yritin härnätä lelulla ja juoksemalla karkuun, jotta hää oikein hinkuaisi mun perään. Keira katteli vähän aikaa touhua ihmeissään, ja nakotti vaan nätisti paikallaan... no niinpä tietty, tietäähän hän ettei hihnassa saa vetää! :D Kattoi meitä just silleen, että ettekö työ nyt muista mitä tästä hommasta on sovittu... Noh, ehän se auttanut kun yrittää sitten muulla keinoin härnätä ja vauhdittaa, ja hyviä suoria luoksetuloja saatiinkin aikaan. Maahanmenoa olen nyt ottanut ihan nameja maahan "kylvämällä", paljon toistoja peräkkäin. Seisominen sit menköön sillä kuuluisalla pyhällä hengellä...

Mutkalle sitten tuo hihnassa härnääminen toimi paremmin kuin hyvin! Löytyi sitä haukkuakin ihan kiitettävä määrä. ;) Ja eteen tulot oli todella napakoita ja jopa suoria kun otin agilityesteen siivekkeen avuksi vasemman jalan eteen, ettei pääse ennakoimaan sivulle tuloa. Nyt kun nimittäin on tuota seuraamista tahkottu, niin perusasentoonhan se tyttö aina pyrkii. :)
Mutkan seuruutreenitkin on sujuneet kivasti... kontakti ei enää karkaile!! :) Vielä ehkä pikkaisen terävyyttä toivoisin. Haukuttaminen onnistuu päivä päivältä paremmin kiinni ollessa... tänään jopa niin hyvin, että kaulapantakin katkesi. :D Kai se sieltä sitten treenitilanteeseenkin siirtyy... nyt vielä vaan himmailee ja pyörii mun sivulle tai taakse jos yritän härnätä (tai tarjoaa sitä maahanmenoa... ;)).

Tänään myös päätin, että teen kumpaisellekin tytölle ihan kunnon treeniohjelman tuohon tottikseen! Jos kerran työkseni  teen opetussuunnitelmia ihmisille, niin miksei niitä voisi sitten koirillekin tehdä! Ja vaikka tuo toko tai pk-puoli nyt ei meidän pääharrastuksia olekaan, niin samalla laillahan ne töitä vaatii kuin agikin. Eipä se agikaan nyt aina niiin suunnitelmallista touhua ole... tosin Mutkan kohdalla huomattavasti suunnitelmallisempaa kuin Keiran kanssa aikanaan. Ja ainakin toistaiseksi näyttää hyvältä!

Eilen aamulla meillä oli mielenkiintoiset "tuplakaukokäskyt"... teen usein kaukoja Keiran kanssa tuossa eteisessä, kun siinä saa kuitenkin semmoisen reilun viiden metrin välimatkan. Noh, Mutka-neiti päätti osallistua tähän koulutustapahtumaan... hyvin sujui "istu" ja "maahan"... "ylös"-käskyn kohdalla sitten ponkaisi täysillä mun naamalle!! Noh, olihan se ylös tosiaan... ;D