Sampo taas kirjottelee:

Eilen käytiin Keiran kanssa sitten ekaa kertaa kisoissa Pieksämäellä ja kyllä kannatti: molemmilta radoilta saatiin tulos. Mielestäni jo tuloksen saaminen tällaisen viipottajan kanssa on jo saavutus sinänsä. Lisäksi kummallakin radalla tuli vain kaksi rimaa alas. Hyppytreenit alkavat tuottaa pikkuhiljaa tulosta. Paljon on toki vielä tekemättä, mutta suunta on hyvä.

Keira pysyi varsinkin ekan radan todella hyvin lapasessa. Kahden riman lisäksi tein A:lla ohjausvirheen ja Keira pääsi loikkaamaan kontaktin yli. Tämän seurauksena koiruus pääsi edistämään liiaksi ja siinä meni kaksi seuraavaa estettä oman jälkijättöisen sijoittumisen vuoksi. Kolme virhettä siis yhdestä virheestä. Lisäksi toinen rima tuli viimeisellä esteellä, johon jouduin hidastamaan, etten törmäisi mellakka-aitaan. Keira kun ei kestä yhtään hidastamista ennen hyppyestettä. Tulos siis 25. Kaikkiaan siis loistosuoritus kun miettiin meidän lähtökohtiamme. Itsellenikin kun edelliset kisat tuli käytyä ihan tuossa lähimenneisyydssä viisi vuotta sitten.

Toinen rata oli jo vähän tutumpaa Keiraa kuumumisineen ja huutamisineen. Neljänellä esteellä oli jo kymppi kasassa joten pistin pelin poikki ja pysäytin radan hetkeksi. Siitä luonnollisesti kielto seuraavalta esteeltä. Vähän aikaa mietin, että keskeytänkö kokonaan, mutta päätin jatkaa. Loppurata olikin sitten työvoitto: 2 rimaa ja yksi keinu mahtui vielä virheisiin, mutta muuten meni mukavasti. Radalla oli paljon pitkiä suoria ja yleensä ne ovat olleet Keiralle myrkkyä, nyt saatiin suoratkin menemään kohtuullisesti jopa osittain takaa ohjaten. Tämmöistä koiraa kun ei ehdi suorilla juurikaan edestä ohjaamaan muuta kuin suorien aluissa. Lopputulos 30.

Kokonaisuutena tosi hyvä alku meidän kisauralle vaikka pisteitä kerättiinkin. Kevään tavoite saada yksi tulos on siis täytetty jo tuplana. Ja se, että koira pysyy kontrollissa kuumuessaankin, lupaa hyvää tulevaisuutta ajatelle. Ei tässä vissiin olla ihan vääriä asioita treenattu puolta vuotta.  Ei muuta kuin täppii ja hyppyy!

Kiitokset vielä Kirsille, joka koutsas koko päivän ja etti meille toimivimmat linjat ja taktiikat radalta.

-sampo