Vuosi 2010 on käynnistynyt koiraharrastusrintamalla ihan mukavissa merkeissä! Hyvin menneiden episten rohkaisemana ilmoitin kuin ilmoitinkin Mutkan ensimmäisiin virallisiin agilitykisoihinsa, ja niinpä startattiin kahden radan verran täällä Lappeenrannassa viime lauantaina. Keli oli jotakuinkin hyytävä, mutta eipä tuo siinä hötäkässä niin ehtinyt tuntua... liikkeessä pysyttiin koko ajan, ja kun lämmittelyt ja jäähdyttelyt oli pakko tehdä superhuolella, niin kontaktikin säilyi meidän välillä koko ajan todella hyvin. Kuumanahan tuo tietekin kävi ennen ratoja, mutta vastoin kaikkia pelkojani istua nakotti lähdössä nätisti paikallaan ja lapasessakin pysyi. ;)

Ensimmäisellä radalla hätäilin lähdössä hieman... en jotenkin luottanut, että M pysyy lähdössä paikallaan, ja liian hätäisesti otin sen liikkeelle. Jäi sitten ohjaamatta 3. esteelle kokonaan, ja Mutka ajautui siitä ohi. Muita virheitä ei radalta sitten tullutkaan... kontakteissa tosin oli kyllä toivomisen varaa ja paljon! Miten sitä on aina olevinaan kisaradalla niin kiire, ettei niitä tule ohjattua yhtä huolella kuin treeneissä!! Aikaahan olisi kyllä ollut... kiellosta huolimatta M paukutti luokan nopeimman ajan, -13,65s. Tuloksena radalta siis 5, ja sen verran haastava rata taisi olla kyseessä, että tuolla tuloksella sijoituttiin toiseksi! Eli ekassa startissa palkintopallille! :)

Toisella radalla (hyppäri) oli sitten semmoinen alkusuora että oksat pois! Jäin todella pahasti jälkeen (taas jos olisi luottanut että koira pysyy lähdössä, niin olisi itse voinut lähteä huomattavasti edempää...), ja Mutka ehti tehdä sitten aikamoisen kiepin.. ei kuitenkaan ajautunut väärälle esteelle. Rataa ei voi kyllä hyvällä tahdollakaan sanoa hallituksi, sillä itselläni ei tuon alun kaahailun jälkeen ollut kyllä ohjakset missään vaiheessa kunnolla käsissä. Loppuvaiheessa sitten ohjasin yhden hypyn huonosti... jäin todella kauas ja kaiken lisäksi käskytin riman päällä. Mutkakaan ei kyllä tätä hyppyä kovin huolella hypännyt. Joten rima alas, ja tältäkin radalta tulos 5. Sen kaoottisen fiiliksen perusteella, mikä radasta jäi, täytyy sanoa että VAIN 5. :D Sijoitus tältä radalta oli 6. (taas nopein femma), joten eihän se hassummin loppujen lopuksi mennyt sekään. :)

Mullakin on taas vihdoin oma kisakoira, IHANAA! Ja hinku kisaamaan tietysti valtaisa. Onneksi tässä alkuvuonna kisoja ei siedettävän matkan päässä kovin paljoa ole, ettei nyt tule ihan intouduttua. ;) Missään nimessä näiden tulosten perusteella ei nimittäin pidä tuudittautua siihen, että homma kisoissa sujuisi kuin tanssi... kyllä sitä pitää tehdä vaan töitä, töitä ja töitä! Tosin, "to do" -asiat treenilistalta ei varmaan lopu koskaan, mutta jos sitä listaa aina vähänkin lyhyemmäksi saisi, niin hyvä on. Ja onneksi tuolla työkaverilla ei motivaatio ihan äkkiä lopahda tekemiseen. :)

 Sampo ja Keira ehtivät Lappeenrannan kisojen lisäksi jo startata Hyvinkäällä heti vuoden alusta. Pikkaisen homma on hakenut uomiaan, kun aloittivat kontaktien treenaamisen hieman uudella tavalla. Mutta eiköhän se sieltä lähde!

Vähän tottistakin ollaan ehditty ottaa. Viime viikon torstaina treenattiin porukalla jäähallin parkkipaikalla. Tytöt olivatkin supertaitavia kumpainenkin! Eilen kävin myös ottamassa pikkaisen tokoa lenkin lomassa... oli taas vaihteeksi niin kylmä, ettei agitreenejä ollut. Mutta taisi olla molemmat tytöt hieman väsyksissä lauantain kisoista, sillä molempien tekeminen oli jotenkin vaisua. Noudot sentään saatiin onnistumaan kumpaiseltakin hyvin! Mutkakin on yhtäkkiä oppinut menemään kapulalle suht maltillisesti, ja palautuskin tulee nätisti ja tiiviisti eteen. Se on varmaan opiskellut salaa! :)