Helmikuun aikana onkin useampaan kertaan päästy oikein kunnon agilityoppiin! Ensin 7.2. oli Tuijan koulutus, ja siellä teemana oli tällä kertaa kontaktit... muutoin rata oli aika suoraviivainen. Hieman ongelmia tuli yllättäen keinun ylösmenolla... tai noh, yllättäen ja yllättäen... Ihan omaa epäloogisuuttanihan tuo oli! En ole nimittäin keinulla käyttänyt ylösmenon pysäytystä, vaikka muilla kontakteilla sen teen... ja vaikka ennen ei ongelmia ole ollut, niin mitä kovemmaksi vauhti kasvaa, niin olisihan tuo pitänyt osata ennakoida että ongelmia tulee. Kun lisäsin "koske"-käskyn myös keinun ylösmenolle, niin homma alkoi pelittää kivasti (ja on pelittänyt sen jälkeenkin, joten suurempaa ongelmaa ei tuosta tainnut ehtiä meille tulla). A:n ja puomin kontaktit oli aivan loistavat!! A:lla pystyin jättämään Mutkan suorittamaan estettä itsenäisesti, ja itse menin jo seuraavan hypyn taa ottamaan vastaan. Puomilla M meinasi pari kertaa jäädä pikkaisen liian ylös, mutta syy tähänkin löytyi; liian aikainen käsky. Kun oli käsky kohdallaan, niin hyvin toimi koirakin. Näistä treeneistä jäi todella hyvä mieli, ja koutsikin oli tyytyväinen mein kontakteihin. :)

Seuraavana perjantaina sitten suunnattiin Valkealaan Niina-Liina Linnan oppiin. Kun ensimmäistä kertaa luettiin rataa, meinasi epätoivo iskeä... "eihän tätä voi kukaan muistaa!" :D Mutta muutaman kerran kun pyörittiin ja pyysin Niinua neuvomaan muutaman hankalamman kohdan, niin alkoihan siihen tolkkua tulla. :) Mutka toimi todella kivasti... takaaleikkaus ja siitä n. 90 asteen suunnanvaihto pituudella osoittautui hankalimmaksi, mutta  se olikin Mutkalle ihan uusi juttu. Saatiin sekin sitten lelun avustuksella sujumaan. Ja... kontaktiesteistä radalla oli A, joka ei sitten jostain syystä sinä päivänä onnistunut ollenkaan!! M ei yksinkertaisesti malttanut tehdä siinä töitä. Ei sitä sitten jääty sen kummemmin jankkaamaan, mutta sain Niinulta hyvän vinkin, millä treeneissä lisätä koiran kierroksia kontaktien harjoittelussa.
Aikaa ei ihan kamalasti ollut per koirakko, ja ihan koko 30 esteen rataa ei Mutkan kanssa ehditty tehdä... mutta paljon tuli taas uutta ja pidin koulutuksesta kovasti! Ensi kuussa uudestaan... :)

Tämän viikon torstaina suunnattiin taas Valkealaan... tällä kertaa Oreniuksen Juhan koulutukseen. Juha ei taas päästänyt meitä todellakaan helpolla, ja pakkovalssia sekä sen jälkeistä kääntöä ja vekkausta sekä itselleni aivan uutta juttua, "niittopersjättöä" hiottiinkin sitten sen verran pitkään, että ne Juhan silmää miellyttivät. :) Tosin tuota niistopersjättöä en saanut vielä ihan sujuvaksi... mutta treeniä vaan, niin eiköhän se rytmi sieltä löydy! Tällä kertaa A sitten sujui ilman minkäänlaisia ongelmia... kontaktit oli aivan upeat!!
Tästäkin koulutuksesta tarttui taas paljon mukaan... jotenkin pidän todella paljon Juhan koulutustyylistä, ja myös siitä, että tosiaan joutuu itse tiukoille... "sinnepäin-jutut" ei riitä, vaan pitää tehdä ihan oikeasti töitä! Ja sitä piiskausta kyllä meikäläinen tarvii silloin tällöin!

Tuo kontaktihomma kyllä ihmetyttää... tosiaan ennen tuota Niinun koulutusta ei niiden kanssa ollut mitään ongelmaa, mutta siellä sekä seuraavissa treeneissä omalla hallilla kun tehtiin rataa kisanomaisesti, ei kontakteista meinannut tulla mitään. Sen jälkeen on homma sujunut taas kuin tanssi. Treeneissä tällä viikolla yritin kiihdyttää koiraa kaikin tavoin kontakteille... pyörittelin putkissa, vedätin kepeillä, ja kokeilin sitä Niinun antamaan vinkkiä.. vaan piru ei tehnyt ainuttakaan lipsausta!! :D Kyse täytyy jotenkin olla omasta toiminnastani... mietin että käskytänkö itse sitten "tositilanteessa" sen verran voimakkaammin, että Mutka paineistuu siitä... tai ei jotenkin ymmärrä että on sama tilanne kyseessä. Voi olla, että Niinun koulutuksessakin jännitin sen verran, että oma käskytys ei ollut ihan normaalia. Ja heti kun treenataan kisanomaisesti, niin kai siinä oma ääni nousee muutaman desibelin verran.
Tänään uhmasin pakkasta ja kävin tekemässä lenkin päätteeksi hallilla noin kahden minuutin kontaktireenin... ja hyvä treeni olikin! Sain Mutkan kiihdytettyä aika mukavasti putkilla ja ihan matalilla hypyillä, ja taas homma toimi loistavasti... paljon parempia kontakteja ei koira voisi enää tehdä!! 
Eli ei kai tähän auta kuin noin miljoona toistoa... ;) Ja mahdollisimman erilaisissa tilanteissa. Ja tosiaan sekä koiralle että itselle kierroksia lisää myös treenitilanteissa.

Tiistai-illasta torstaihin saimme vieraaksi Keiran Kosti-pojan. Kostin perhe on lomareissulla, ja pääosin Kosti on majaillut Suskun luona... Susku kuitenkin tarvitsi Kostille hoitopaikkaa pariksi yöksi, ja niinpä Kosti tuli meille. Joulun aikaanhan me tavattiin Kosti lyhyesti, mutta silti tutustuminen tehtiin varovasti, ettei pääse turhia tilanteita syntymään. Mutkan otin mukaan jo Kostin hakureissulle, ja saivat vapaasti juoksennella kahdestaan Mustin&Mirrin pihalla. Kun tultiin meille, otin Kaisan ja Keiran takapihalle, ja toin Mutkan ja Kostin portista sisälle... ja hyvin meni tämäkin kohtaaminen... Kosti sopeutui mein tyttölaumaan välittömästi!
Ekana iltana ei Mutka vielä oikein lämmennyt Kostin leikkiin houkutteluille, ja jouduin jo vähän toppuuttelemaankin Kostia kun oli niin innokkaasti Mutkan perässä (ja välillä selässä...). Seuraavana päivänä kaksikko sitten vetikin jo täyttä rallia pihalla! :) Kosti pääsi myös keskiviikkona belkkareiden kanssa jäälle juoksentelemaan, ja hyvin sujui sielläkin. Jonkun ihmeen hepulin Kosti kyllä sai... suurimman osan ajasta loikki ihme jänisloikkia ympäriinsä. :D Mutta vaikka olikin vähän omissa touhuissaan, niin hyvin pysyi porukan mukana koko ajan.
Oli todella mukavaa tutustua Kostiin paremmin... kyllä on hienoja jälkeläisiä meidän Keirulilla!! Ja hauska oli havaita, että Kostin eleissä ja ilmeissä on todella paljon äitiään. :) Metka otus kertakaikkiaan!

Alla vielä pari kuvaa Mutkan ja Kostin leikeistä.

Yritin ottaa myös Keirasta ja Kostista "äiti-poika"-kuvaa, mutta Keira murisi Kostille sen verran, ettei poikaparka uskaltanut ihan viereen tulla. Nauratti muutenkin, kun ekan illan väisteli hurjaa äitiään... pihallekaan ei voinut mennä kun hurja Keira oli vastassa kuistilla. :)
Vähän huonolle jäi kuvien ottaminen, kun aina on niin perkaleen pimeää! Nuo yllä olevatkin räppäsin hätäpäissäni ennen töihin lähtöä aamulla... ja meinasin sen takia myöhästyä kokouksesta. ;D