Ex tempore -treenit voi näköjään joskus olla kaikkein parhaita! Innostuin eilen kaivamaan Janitan ja Jaakon "Pennusta mestariksi"-videon taas esiin, ja videon innoittamana sitten lähdin agikentälle Mutkan kanssa. Ja voi wau, miten upeesti tyttö teki kaiken!! Ekana treeninä tehtiin irtoamista kahden hypyn ja putken päähän (ei tietenkään koko settiä heti kertarysäyksellä ;)), ja voe vitsi miten upeesti tyttö irtosi koko kolmen esteen pätkän! Otin tietoisen riskin, kun mulla ei ollut ketään pitelemässä patukkaa... Mutka olisi siis saattanut saada palkan myös tehtyään väärin (vaikka toisaalta irtoaminenhan tässä oli se päätavoite)... vaan eihän hää tehnyt, vaan homma pelitti molemmin puolin oikein kivasti. Tästä sitten tehtiin vähän variaatioita, että itse olin eri paikoissa ohjaamassa. Rimat pidin minikorkeudessa, jotta tyttö ymmärtäisi, että siinä siivekkeiden välissä pitää jotain tehdäkin eikä vaan juoksennella niistä läpi.
Käytin patukkaa apuna myös kun harjoiteltiin takaaleikkausta, ja tässäkään ei neidillä ollut minkäänlaisia ongelmia ymmärtää homman juonta. Myös takaakiertoja tehtiin kahdella hypyllä siten, että otin kutsulla ekan hypyn, "heitin" toisen takaa ja sieltä ohjasin sitten takaisin ensimmäiselle hypylle. Mutka pysyi koko ajan niiin nätisti lähdöissä paikallaan ja teki aivan hirmuisen keskittyneesti hommia... mahtava pentu!!
Kentällä oli meidän lisäksi pari muutakin treeniporukkaa, mutta tämä ei neidin keskittymistä haitannut lainkaan. Kun kannoin esteitä takaisin konttiin, Mutka juoksenteli vapaana, eikä aikonutkaan mennä muita koiria morjestamaan... kanteli vaan patukkaa, jota sille viskelin ja pyöri äipän jaloissa. :) Kyllä jäi niin totaalisen hyvä mieli näistä treeneistä! :D
Kun Mutka oli sitten jo käynyt kentällä treenaamassa, niin Kaisa pääsikin ihan privatelenkille. Ja kyllä oli mummeli niin innoissaan! Ajateltiinkin, että tästä lähtien yritetään ainakin kerran viikossa pyhittää Kaisalle ihan oma lenkki... vaikka hää kovasti tykkää leikkiä niin Mutkan kuin Keirankin kanssa lenkillä, niin taitaa arvostaa kovasti myös tuota omaa rauhaa... aina kun ei jaksaisi niin kovasti riehua. 
Päivitin hieman pentujen galleriaa eilisiltana. Lisäilin muutaman otoksen sunnuntailta mutta hieman jouduin tavaraa poistamaankin, ettei pauku kotisivutila yli. :)