Loppuviikko onkin sitten mennyt erittäin rauhallisissa merkeissä. Mutka nimittäin on ollut sairaana... jo tiistain ja keskiviikon välisenä yönä oli oksentanut, ja keskiviikkona ei sitten ruoka pysynyt sisällä ja vatsa meni kuralle. Illalla yritin syöttää neidille riisilientä, mutta eihän se sitä suostunut syömään lainkaan. Ja leuat niittasi niin tiukasti kiinni, ettei juottamisestakaan oikein tullut mitään. Katsoi vaan minua sen näköisenä että MINUN suuhun et ainakaan laita yhtikäs mitään! Oksentelu jatkui seuraavana yönä, ja torstaina meni sitten vatsa ihan veriripulille! Kun en saanut neitiä syömään tai juomaan yhtään mitään, katsoin parhaaksi kiikuttaa M:n mahdollisimman nopeasti lääkäriin.
Päästiinkin Liisan uudelle klinikalle vielä torstai-iltapäivänä, ja Liisa laittoi Mutkan tippaan. Lisäksi sai pistoksena aikamoisen setin erilaisia lääkkeitä. Myös verinäyte otettiin, ja tulokset siitä saatiin perjantaina... veriarvoissa ei ollut mitään häikkää, joten ainakaan myrkytyksestä ei onneksi ollut kyse.

Loppuviikosta on nyt sitten yritetty neidille syöttää erinäisiä kaurapuuron, raejuuston, kananmunan ja broilerin jauhelihan kombinaatioita, ja pikkuhiljaa alkaa ruoka uppoamaan neidin kitusiin. Ja uskokaa tai älkää, kaurapuuro maistuu kaikkein parhaiten. ;) Keira on heittäytynyt aivan porsaaksi kun näkee ettei toiselle ruoka oikein maita, ja jos Mutka lähtee kesken syönnin kupilta pois, yrittää Keira hiipiä välittömästi syömään sen pöperöt!! Eilen meinasin olla jo tilanne päällä, kun Keira hiippaili taas Mutkan kupille... Mutka sitten päättikin tulla takaisin syömään, ja Keira aloitti kauhean murinan. Ihailtavasti kyllä Mutkalla piti pinna tuossa tilanteessa!! En kuitenkaan uskaltanut kovin pitkäksi aikaa jäädä seuraamaan, mihin tilanne kehittyy... ;)

Juottaminen on sitten ollut vielä hankalampi operaatio.... Todettiin lopulta, että parhaiten se onnistuu saunassa. Joten "pakko" oli sitten saunoa molempina iltoina ja ottaa Mutka alalauteelle mukaan... vaikkei tuo saunominen varmaan kovin hyvää tee, jos elimistö meinaa muutenkin kuivaa. Mutta siihen malliin hörppi neiti vettä saunassa menemään, että eiköhän tuon nesteytyksen kanssa reilusti plussan puolelle jääty kumminkin. :)

Tarttuvaa tuo tauti ei mitä ilmeisimmin ole, koska muilla koirilla ei ole ollut mitään oireita... olisihan se nyt tähän mennessä tullut niihinkin, sillä mitään erityisiä varokeinoja ei olla käytetty. Liisa totesi torstaina, että pöpöt on joka tapauksessa jo meidän taloon levinneet, jos levitäkseen ovat, joten siinä vaiheessa mikään eristäminen ei olisi enää mitään auttanut.

Pari päivää meni Mutkalla totaalilevossa, mutta viikonloppuna ollaan jo lenkkeilty suht normaalisti. Mulla on riittänyt lenkityspuuhaa, kun Sampokin on ollut vähän kipeänä, eikä Mutkaa ja Kaisaa vielä uskalla yhtä aikaa lenkille ottaa... hetkeäkään kun eivät kuitenkaan olisi riehumatta, ja ehkä Mutkalle ei nyt vielä tee hyvää revitellä ihan kamalasti. Eli Mutkan kanssa ollaan sitten lenkkeilty kahdestaan, ja Kaisan ja Keiran kanssa kolmistaan. Itselläkään tosin ei mikään voittajaolo ole ollut, ja mittasin pikkaisen lämpöä eilisiltana... tänään kuitenkin on olo ollut ihan normaali.
Eilinen synttäripäiväkin meni siis kovin rauhallisesti kotosalla... mutta ei kai noita lukemia nyt niin viitsi enää juhliakaan... ;)