Pentulassa alkaa olla hiljaista... tänään taisi lähteä myös blondityttö uuteen kotiinsa, joten enää Kiiru on leikkisetä-Blackyn ilona vielä pari päivää, ennenkun lennähtää sekin pesästä. Uusissa kodeissa on pentusilla kuulema mennyt ihan mukavasti... luonnetta tuntuu pojilta löytyvän. ;) Kaikki pennut ovat saaneet kutsumanimet: Nicin (1. poika) ja Kiirun (tumma tyttö) lisäksi nimen ovat siis saaneet Kosti (2. poika), Ginny (blondi) sekä Remu (iltatähti). Hauskoja nimiä! :) Laittelin tuossa äsken viimeisiä ottamiani kuvia pennuista galleriaan... kyllä tulee ikävä noita pikkuriiviöitä!

Vihdoin ja viimein contact trainer -projekti näki päivänvalon.. piti siis houkutella mies mukaan agilityn pariin, niin johan alkoi tapahtua! ;) Enää puuttuu päällyshuopa sekä toinen kerros maalia, niin sittenpä on meidän tytöillä ikioma traineri! Ja... värinä mikäpä muu kuin ihq pinkki!! :D Kyllä kelpaa prinsessa-Keirankin treenata... (värivalinta johtui siis siitä, että pinkkiä maalia sattui olemaan hääopasteiden maalauksen jäljiltä tuolla varastossa...)

Eilen otettiin taas iltasella hieman tokoa, ja Mutkan kanssa häiriöharjoittelu siis jatkui. Ja voi vinde, miten hienoa seuraamista saatiinkin aikaan! Ostin tuossa joku aika sitten semmoisen koulutusliinan, ja se on kyllä mielettömän hyvä kapistus!! Jotenkin se antoi ryhtiä molemmille koko touhuun, vaikkei sillä muuta virkaa ollut, kuin että se roikkui mulla löysästi oikeassa kädessä selän takana. :) Vasen käsi sai välillä jo liikkuakin, eli ihan koko ajan ei tarvinut käyttää "nakki-imutusta" kontaktin pitämiseksi. Mahtavaa! Kokeiltiin myös ryhmässä paikalla makuuta, mutta se oli ehdottomasti vielä liian jännää ja haastavaa Mutkalle... niinpä poistuttiin vähin äänin rivistä ja harjoiteltiin sitä sitten ylhäisessä yksinäisyydessämme vähän kauempana.
Keiran toko oli taas erittäin upeaa! Ainut mikä tökkii on se luoksetulo... otin ensin suorana, ja yritin sen jälkeen ottaa pysäytystä leikin varjolla mukaan... variaatioina olivat joko ihmeellinen hiippailu pysäytyskäskyn jälkeen tai sitten taas se tooosi hidas suoritus! Niinpä, takaisin suoraan luoksetuloon, patukan avustuksella ja miettimään, että mitä ihmettä me tälle liikkeelle oikein tehdään.  Ensi viikolla olisi tarkoitus testailla, josko Suskun Meeriltä saamista tokovinkeistä löytyisi meillekin apua tuohon ongelmaan. 

Sampo ja Keira ottivat tänään vähän piha-agia. Teemoina olivat lähdössä pysyminen ja hyppytekniikan treenaus "kahdeksikolla". Mie sitten katselin kaksikon touhua päältä ja Mutka kannusti ikkunan takaa istumalla keittiön tuolilla ja haukkumalla. :D Keira pysyi hypyn takana loistavasti!! Rima oli nyt maksikorkeudessa, ja hyvin ja keskittyneesti tyttö hyppäsi. Kahdeksikossa meinasi pari kertaa mennä räykkäämiseksi, mutta kun maltettiin pistää homma seis heti kun alkoi olla kuumumisen merkkejä, niin myös tässä saatiin keskittyneitä ja onnistuneita suorituksia aikaan... niin koiralle kuin ohjaajallekin. ;)  Eli hyvältä näyttää!! Olin tosi iloinen, kun Keiran perusvire säilyi koko ajan rauhallisena paria riekkumiskohtausta lukuunottamatta. Edistystä viime viikon treeneihin on tapahtunut huimasti!
Mutkan kanssa on pitkästä aikaa tehty touch board -treeniä, ja se sujuukin yhden hypyn takaa tosi kivasti! Toistoja kuitenkin tarvitaan vielä _paljon_ ennen kuin boardi siirtyy edes contact trainerille asti. ;)