Sampo taas kirjoittelee pitkästä aikaa

Aloitetaan tärkeimmästä eli Keira on terve! Nyt sen uskaltaa sanoa ääneen. Keira on saanut "terveen paperit" nyt eläinlääkäriltä/osteopaatilta ja kahdelta eri fysioterapeutilta. Lisäksi keiran liikkuminen on todettu hyväksi, yllättävää kyllä, erityisesti hyppäämisen osalta.

Tästä saakin hyvän aasinsillan siihen, että kävimme kesä-heinäkuun vaihteessa Vappu Alatalon ja Patricia Hirnin hyppyseminaarissa. Kolmen päivän aikana kaksi alan ehdotonta gurua etsivät Keirasta vikaa, mutta viimeisenä seminaaripäivänä sain Vapulta seuraavan tuomion: "Keiralla on oikein kaunis hyppytekniikka"  ja "Kyseessä ei ole mentaalitapaus, vaan väärin ymmärretty nero". Notta seuraavan kerran kun joku aikoo sanoa että tämä räyhäävä koiraeläin ei osaa hypätä, niin olkoon sanomatta :)

Seminaari itsessään oli kyllä aivan loistava, ja joka pennin arvoinen. Uskallan suositella settiä kaikille, jotka harrastavat agilityä. Hyppyongelmia tai ei.

Toki kehitettävääkin Keirasta on löytynyt. Lähinnä lihaksiston puolelta. Viimeisen vuoden aikana on ollut pentujen synnytys sekä kaksi pidempää selästä johtuvaa sairaslomaa, joten vaikka koiran kunto on nyt kohdillaan, niin lihaksistoa pitää kehittää. Erityisesti syviä lihaksia. Tähän olemme saaneet mukavasti ohjeita fyssareilta, joten jatkossa Keiran treenaamiseen kuuluvat myös syvien lihaksien kehittämiseen tähtäävät harjoitteet, joista ainakin osa on koirallekin tosi mieluisia kuten esim. juustoraasteen syöminen ja vilkuttaminen :) Kuka on sanonut että koiran treenaamisen pitäisi olla vakavaa puuhaa...

Takaisin projektiin "Huisviikarista hyppyvalioksi": Koska Keiran ongelmat eivät siis johdu tekniikasta tai fysiikasta, on tunnelin päässä taas mukavasti valon kajastusta. Tällä hetkellä Keira on laitettu sivuun kisoista ja ratatreeneistä. Keskitymme pelkästään tekniikkaan. Ja koska tekniikkatreenimme ovat tyyliin back to the basics, niin kisat ja ratatreenit voisivat pahimmillaan vain sotkea meidän molempien päät ja opitut kuviot. Tekniikkatreenit on jaettu vielä kahtia puhtaisiin hyppytekniikkatreeneihin (n.2 krt/vko) ja ohjaustreeneihin, joissa tehdään vain muutamaa estettä kerrallaan (n.1 krt/vko). Katsotaan saadaanko tällä tulosta syntymään. Kaikki osa-alueet kun periaatteessa ovat jo jossain määrin kunnossa - enää pitäisi saada vain kaikki toimimaan synkassa. Helpommin sanottu kuin tehty :)

-Sampo